top
Bliv Maskinmester i Maersk, og få en uddannelse

Maskinmester
Start i august 2019 - Søg nu!

Få verdens største rederi i ryggen
- Bliv maskinmester i Maersk


Uddannelsen til maritim maskinmester er en bred, teknisk uddannelse med internationalt perspektiv og masser af karrieremuligheder. Du vil få værdifulde kompetencer inden for mange forskellige områder - såsom ledelse, maskin- og dampteknik, el-autorisation, automation, dimensionering og vedligeholdsledelse. Disse er efterspurgte kvalifikationer i industrien, hvilket betyder, at stort set ingen maskinmestre går arbejdsløse.
 
Uddannelsen til maritim maskinmester tager 4,5 år, hvoraf 3/4 af uddannelsen finder sted på maskinmesterskoler i Danmark, og 1/4 foregår på vores skibe rundt om i verden. Uddannelsen er SU-berettiget, og du får løn, når du er i praktik på vores skibe. Som maritim maskinmester har du ansvaret for den overordnede drift og vedligeholdelse af alt teknisk udstyr ombord.

Læs mere om adgangskrav for Maskinmesteruddannelsen hos Maersk her

TIL SØS

Praktiktiden til søs foregår ombord på rederiets skibe og giver enestående mulighed for at arbejde og operere med noget af verdens mest avancerede maritime udstyr. Her får du for alvor mulighed for at afprøve teorien i praksis samtidig med, at du ser lidt af verden. Som maskinmesterkadet bliver du involveret i alt teknisk arbejde på skibet, og du kommer til at følge maskinmestrene på deres vagter og være med til at løse de forskellige opgaver i maskinrummet. Oftest overtager vore kadetter efter et stykke tid nogle af maskinmestrenes arbejdsopgaver – eksempelvis drift af kedler, daglige check etc. Vores besætninger består af søfolk fra hele verden, så der er rig mulighed for at lære nye mennesker at kende og samtidig styrke dine engelskkundskaber.

Økonomi
Når du er i praktik, bliver du aflønnet efter overenskomsten for skibsofficersstuderende. Lønnen er en nettoløn, hvilket vil sige, at der er betalt skat af lønnen:
  • Dkk 8.189,- udbetalt om måneden på første praktikperiode
  • Dkk 10.826,- udbetalt om måneden på anden praktikperiode
PÅ SKOLEN
De første ni måneders undervisning består af klasseundervisning kombineret med undervisning i værksteder og laboratorier. De praktiske øvelser finder sted i SIMACs afdeling på A.P. Møllers Vej, hvor blandt andet SIMACs værkstedsskole er beliggende. Her efter skal du ud i seks måneders praktik til søs, som typisk er fordelt på to ture.
Det er en spændende, men også krævende, mellemlang videregående uddannelse, hvor du konstant udfordres. Af de forskellige fag på uddannelsen kan nævnes:
  • Termiske maskiner og anlæg
  • Elektriske og elektroniske maskiner, anlæg og udstyr
  • Procesanalyse og automation
  • Management – økonomi, ledelse og sikkerhed
  • Administrativ ledelse – arbejdssikkerhed, miljøbeskyttelse og administration
Du sammensætter selv forløbet af en lang række valgfag, og uddannelsen prioriterer veksling mellem teori og praksis, så der er adspredelse i studieforløbet.

Uddannelsen til maritim maskinmester er en internationalt anerkendt videregående uddannelse på professionsbachelorniveau. Den kvalificerer dig til et eventuelt videre uddannelsesforløb på master- eller kandidatniveau.
  
Økonomi
På dine skoleforløb er du SU-berettiget.

Boligforhold
Du er selv ansvarlig for at finde bolig, men det er generelt nemt at finde bolig i Svendborg.

Din fremtid som Maskinmester
Med en uddannelse som maritim maskinmester får du verdens største redderi i ryggen og kompetencer indenfor ledelse, maskinteknik, dampteknik, el-autorisation, automation, dimensionering, vedligeholdelse m.m.  
  
DOWNLOAD MASKINMESTER BROCHUREN HER

Er du klar til at blive skibsofficer

Er du klar ? Bliv skibsofficer i dagAnsøg i dag
De 2 uddannelser
Uddannelserne til maskinmester og skibsfører varer mellem 3 år og 9 måneder og 5 år og 6 måneder.
Læs mere
Copyright © Maersk - All Rights Reserved.

SEO, SEM & WEBDESIGN.