top

Camilla

Intro
Camilla
Jeg er en nysgerrig, rejselysten og kreativ sjæl født i 1992. Jeg læser til skibsfører på SIMAC i Svendborg og har min kontrakt gennem Maersk. Jeg er opvokset i København med en far, som er officer i Søværnet. I forbindelse med hans arbejde boede vi i en årrække på den danske base Grønnedal på Grønland, og her har jeg under min opvækst sejlet en hel del – både med mindre lystfartøjer og med Søværnets egne skibe. Som barn gik jeg med en drøm om at blive officer ligesom min far.
Kadet-log fra Camilla.Kadet-log fra Camilla.

10. oktober 2014
Tværfaglig dag på sundet
Vi har efterhånden været i skole i to måneder, og selvom længslen efter at komme ud på det åbne hav igen endnu ikke er dulmet, så er det meget rart at være blandt kendte ansigter igen.
 
Det skal dog siges, at efter fem måneders sejlads med fysisk og praktisk arbejde, skal man lige tilvænnes skolelivet igen.
 
I forbindelse med opstart på BS3, er vi blevet introduceret til en række gamle såvel som nye fag, heriblandt navigation og meteorologi, som løber parallelt og tværfagligt over de næste to semestre. I den forbindelse havde vores to instruktører arrangeret en lille udflugt - tværfaglig dag på Svendborg Sund i skolens egne både. Her skulle hver studiegruppe forberede en ruteplanlægning i sundet, samt et par spørgsmål vedrørende de to fag til en quiz, der skulle afholdes i løbet af dagen.
Kadet-log fra Camilla. Tværfaglig dag på sundetTværfaglig dag på sundet. Kadet-log fra Camilla. Tværfaglig dag på sundet. Kadet-log fra Camilla.
Vi havde vejret med os hele dagen, og efter at være blevet fordelt nogenlunde ligeligt i de fire både, sejlede vi ud for at gennemføre vores planlagte sejladser. Undervejs skulle vi føre logbog og tage vejrobservationer en gang i timen. I 10-pausen blev vejen lagt forbi Sydfyns bedste bager – og et jævnligt pit stop for os SIMAC studerende – nemlig Vindeby bageren. Herefter gik turen til Christiansminde, hvor frokosten skulle indtages, quizzen udføres og knob og stik genopfriskes. En dejlig dag med masser af frisk luft – og en perfekt afslutning på første del af dette semester her op til efterårsferien.
11. september 2014
Erhvervsmesse i odense
Som studerende på SIMAC byder hverdagen på masser af variation, arrangementer og tilbud, som man selv kan vælge, om man vil deltage i eller ej. Efter at være startet i skole igen, er jeg for eksempel blevet en del af SIMAC's ambassadørkorps. Vi tager rundt til diverse messer, skoler og arrangementer for at skabe større opmærksomhed om vores erhverv og uddannelse hos de unge mennesker. 
Kadet-log fra Camilla. Erhvervsmesse i Odense
I denne forbindelse var jeg og to af mine kollegaer til en job- og erhvervsmesse i Odense, hvor vi brugte dagen på at tale med en masse forskellige mennesker og svare på deres spørgsmål. Det var en super spændende dag og en fed måde at kommunikere med andre mennesker på. Når man brænder for noget, smitter det hurtigt af på folk. Og det er ikke svært at fange deres interesse. Derudover skader en røverhistorie eller to fra de syv verdenshave heller ikke.
18 august 2014
Velkommen hjem til Simac
Efter fem måneder til søs og knap otte måneder væk fra skolen er vi nu tilbage på SIMAC og klar til et nyt semester, BS3, mit tredje semester. Dette semester byder på fag som navigation, meteorologi, skibsteknik, MLSA (Maritime Law & Ship Administration) og vagttjeneste. De næste 15 måneder kommer til at foregå her i Svendborg og bliver en blanding af klasseundervisning, gruppearbejde, diverse projekter, cases og simulatortræning.Det har været fedt at være ude i den store verden og få et bedre indblik i, hvad det vil sige at være søfarende og sejle i et rederi som Maersk. Og selvom det er dejligt at være tilbage i det danske, så savner jeg livet ombord det lyseblå skib, Gerda Maersk.
Velkommen hjem til SIMAC. Kadet-log fra Camilla. Velkommen hjem til SIMAC. Kadet-log fra Camilla. Kadet-log fra Camilla. Velkommen hjem til SIMAC
I tilfælde af en nødsituation har alle ombordværende forskellige ansvarsområder. Som kadet er min opgave at assistere, hvor der er behov for det, men som kvinde kan det være hårdt at arbejde i en mandeverden, da vi ikke er lige så fysisk stærke som mænd. Under øvelsen, 'rescue persons from tanks/enclosed spaces', bad chief officer en af styrmændene om at lægge sig ”bevidstløst” på gulvet, hvorefter chief officer spurgte besætningen, hvem der kunne flytte denne mand (det skal siges, at styrmanden ikke hører til letvægterne). Mine erfaringer fra førstehjælpskurset viste sig nyttige i denne situation, da jeg ved hjælp af crab walk demonstrerede, hvordan man lettest flytter noget tungt.
18 april 2014
Fede praktikoplevelser
Jeg er i gang med min første praktiksejlads ombord på Gerda Maersk, nu med kurs tilbage mod Europa fra Kina. Jeg påmønstrede for knap 3 måneder siden i januar i Algeciras i Spanien på Mathilde Maersk (som efterfølgende måtte skifte navn til Gerda Maersk) og blev fra første dag sat i arbejde. Grundet en kommende vetting af skibet, skulle der tages billeder af skibssiden, og mens kaptajnen tog de nødvendige billeder, sad jeg ved roret. Da vi senere samme eftermiddag afgik fra Algeciras, blev jeg bedt om at tage skibet ud af havnen efter lodsens ordre og under kaptajnens skarpe blik. Det var en fed oplevelse at tage hende ud af havnen og fornemme, hvordan enhver lille bevægelse kunne mærkes på skibet!
Fede praktikoplevelser. Kadet-log fra Camilla. Fede praktikoplevelser. Kadet-log fra Camilla.
Jeg har valgt at tage min fulde praktikperiode om bord på Gerda Maersk, og at jeg ved, at det her er den rigtige vej for mig. Livet til søs er bestemt ikke let. Tre måneder er lang tid at være væk fra familie og venner, og savnet hjem til er stort. Men som søfarende ligger verden for dine fødder, og jeg trives herude på bølgen blå.
  
Gennem min praktik er jeg blevet mange spændende oplevelser og erfaringer rigere. Det handler ikke kun om at sejle verden rundt, men lige så meget om at finde sig selv og en mening med livet. Mødet med så mange forskellige kulturer og nationaliteter styrke ens selvforståelse og forståelse for andre mennesker, og det er en evne, man kan bruge i alle sammenhænge.

Er du klar til at blive skibsofficer

Er du klar ? Bliv skibsofficer i dagAnsøg i dag
De 3 uddannelser
Uddannelserne til maskinmester, skibsfører eller skibsofficer varer mellem 3 år og 9 måneder og 5 år og 6 måneder.
Læs mere
Copyright © Maersk - All Rights Reserved.

SEO, SEM & WEBDESIGN.