top

mathias

Portræt
mathias, skibsfører
’’Hverdagen som skibsførerstuderende kan være meget alsidig. Den ene dag kan man være på dækket, hvor man hjælper skibsassistenterne. Den næste dag kan man assistere overstyrmanden med inspektion af ballasttanke. Og den tredje dag følger man måske styrmanden det meste af dagen. Der er ingen af dagene, der er ens! Og dine arbejdsopgaver klæder dig godt på til arbejdet som styrmand. 
Efter jeg er nyuddannet som styrmand er hverdagen lidt en anden. Stadig ligeså spændende og lærerig, men jeg har nogle andre arbejdsopgaver. Jeg starter typisk ud med en brovagt fra 8.00-12.00, hvor jeg fungerer som kaptajnens repræsentant. Det betyder, at jeg er ansvarlig for den sikre navigation af skibet. Jeg skal sørge for, at vi følger den planlagte rute uden at sejle ind i andre eller gå på grund! Det kan ofte blive meget intenst i meget trafikerede områder, så det kræver min fulde opmærksomhed. Efter min brovagt er slut, er der en masse andre opgaver, som jeg kan kaste mig over.
Når klokken slår 20.00 begynder min sidste brovagt for dagen! Der er altid et eller andet at lave, og det synes jeg er fedt! Jeg er sindssygt glad for, at jeg tog den her uddannelse: jeg får mulighed for at opleve verden, møde seje mennesker fra andre kulturer og proppe rygsækken med nye kompetencer!’’
Kadet-log fra Nikolaj

Er du klar til at blive skibsfører eller maskinmester?

De 2 uddannelser
Uddannelserne til maskinmester og skibsfører varer mellem 3 år og 9 måneder og 5 år og 6 måneder.
Læs mere
Copyright © Maersk - All Rights Reserved.

SEO, SEM & WEBDESIGN.