top

Jannie

Portæt
Jannie, 1. styrmand
Jeg aftjente min værnepligt i Søværnet, og det var en rigtig god oplevelse som søsatte det hele. Min deling og jeg sejlede med på inspektionsskibet, Hvidbjørnen, i fem uger langs Grønlands vestkyst. Det var min første rigtige tur til søs nogensinde – og det var bare så fedt! Efterfølgende prøvede jeg forskellige uddannelsesmuligheder af, inden jeg til sidst fulgte mit hjerte og søgte ind på Søfartsskolen i Svendborg. 
Fra første undervisningsdag på Søfartssko-len vidste jeg, at jeg var tilbage i mit rette element. Det var med sommerfugle i maven, at jeg sendte min ansøgning til Maersk. Det var min første prioritet, fordi de har så mange tilbud til deres aspiranter. Derudover lød det som en rigtig god måde at opleve mange forskellige skibstyper på og opleve mange forskellige måder at arbejde på til søs. Jeg har nu været 2. styrmand i to år, og er netop blevet forfremmet til 1. styrmand, og jeg har kun sejlet på Triple-E’erne.
Jeg er i øjeblikket afsted på min sjette tur – en såkaldt nybygning ved navn Murcia Maersk. Hende har jeg været med til at tage ud fra værftet DSME i Sydkorea, hvor alle Triple-E’erne er bygget. Dén oplevelse har længe været på ønskelisten og er en af højde-punkterne i min karriere – indtil videre! Jeg har lovet mig selv, at før jeg nogensinde går i land, skal jeg lige nå: at krydse Ækvator, sejle gennem Panamakanalen, krydse Atlanterhavet og sejle til Australien og Sydamerika. Når det er gjort, har jeg sejlet på alle verdens kontinen-ter, krydset alle de store verdenshave, krydset både Polarcirklen og Ækvator og sejlet gen-nem nogle af de mest kendte kanaler i verden.
   Kadet-log fra Nikolaj  

Er du klar til at blive skibsofficer

Er du klar ? Bliv skibsofficer i dagAnsøg i dag
De 3 uddannelser
Uddannelserne til maskinmester, skibsfører eller skibsofficer varer mellem 3 år og 9 måneder og 5 år og 6 måneder.
Læs mere
Copyright © Maersk - All Rights Reserved.

SEO, SEM & WEBDESIGN.